16.5.06

Numero 40



Numerosarjaan lisäys, jossa samat luvut kuvattuna heinäkuussa 2003 ja toissapäivänä. Pientä kulumista on havaittavissa.

Olen nyt asunut tässä asunnossa melkein 9 vuotta ja seurannut ympäristön isompia ja pienempiä muutoksia. Osa muutoksista on niin pieniä, normaalia päivittäistä kulumista, että niitä ei edes huomaa muuten kuin vertaamalla aiemmin otettuun kuvaan.

Tähän muuttamista edeltävään 10 vuoteen mahtui 8 muuttoa, joten silloin harvemmin näki kahta samaa vuodenaikaa samasta ikkunasta saati sitten pitemmän ajan muutoksia. Toisaalta en välttämättä olisi silloin edes osannut katsoa ympäristöä "sillä silmällä".

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noista muuttamisen ajoista päätellen olet 33 vuotias? Osuiko arvaus edes lähelle? :)

Anonyymi kirjoitti...

Et sattunut saamaan kuvaa Vaasanaukiolta eilisessä raesateessa? Keskellä reittiäni metroasemalle siinä suunnilleen postilaatikon tienoilla oli hylätyt lastenrattaat, joihin oli satanut rakeita. Jotenkin siihen näkyyn taas kiteytyi jotain kyseisestä paikasta...

Tarja kirjoitti...

Ikäarvauksen eka numero on oikein, mutta olen kyllä syntynyt 60-luvun puolella.

Ahmatti, en kuvannut raesadetta, mutta kylläkin sitä edeltäviä pilvimuodostelmia. Sadetta katselin sitten ihan ilman kameraa. Ne rattaat ei muuten olleet varsinaisesti hylätyt. Nuori äiti tuli hissillä metrosta eikä jostain syystä jäänyt suojaan odottamaan sateen laantumista. Tenava kuitenkin tuli toisiin aatoksiin siinä puhelinkopin kohdalla ja hyppäsi rattaista ja lähti juoksemaan metroaseman ovea kohti. Äiti juoksi perään, kun yllätykseltään kykeni, mutten käsitä, miksi jätti rattaat sateeseen.

Kale kirjoitti...

Olisiko siinä tapahtunut myös muuta muutosta tuona aikana. Yläkuvassa ei näy kaistaviivaa, mutta näkyy asfaltin paikkaus"nauha" oikeanpuolen kaistalla. Vastaavasti alakuvassa paikkaa ei näy, mutta viiva näkyy. Jos taas alemmasta paikka olisi kulunut pois, pitäisi myös sen kohdalla oleva nelonenkin olla kulunut lähes kokönaan pois. Onkohan siinä pinnoitettu koko katu tai kaista uudelleen ja maalattu uudestaan merkinnät. Muuten kuva näyttäisi olevan samasta paikasta - ja onkin kun niin sanot. Jalkakäytävän reuna oikeassa yläkulmassa ja ratikan ajojohto keskellä kuvaa. Hauska kuva - pistää mielikuvituksen laukkaamaan kuin Sherlokilla. Hih.