9.5.06

Kasvueroja


Tästä eilen ottamastani kuvasta näkyy sama mitä olen ihmetellyt jo useana keväänä. Kadun varrella olevat puut ovat vihreitä, mutta aukion toisessa laidassa on vielä ihan kuollutta. Kun en tunne paljon muita kuin ihan perinteiset suomalaiset puulajit, niin olen vain arvellut, että olisivat eri lajeja ja nuo kauempana olevat vaatisivat vähän lämpimämpää ilmaa kuin lähemmät. Ei kai sentään noin lähellä toisiaan olevien kasvuolot voi niin paljon toisistaan erota, että se selittäisi eron saman lajin edustajien välillä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Valon määrä voisi vaikuttaa, mutta kuvan perusteella näyttäisivät olevan kai saman verran varjossa päivän mittaan. Toisaalta vettäkin voisi liikkua erilailla eri paikoissa, onko nämä taaemmat puut ylempänä?

Tarja kirjoitti...

Taemmat puut on tosiaan vähän ylempänä ja ne on nuorempia, joten juurien pituuskin saattaisi ehkä vaikuttaa asiaan, jos kysymys on veden määrästä.

Anonyymi kirjoitti...

Itse ainakin olen selittänyt saman ilmiön sillä että jotkut lämpimät (vesi)putket kulkevat alla ja siksi jotkut puut kestävät syksyllä pitempään..