30.6.06

Hapsuja


Pilviä alkuviikolta. Noista tuli mieleen huivin hapsut tai vedessä virran mukana heiluvat kasvit.

29.6.06

Laumasta eksynyt


Nämä esiintyvät yleensä hyvin rajatulla alueella ja laumoina, joten tämä yksilö on mitä ilmeisimmin eksyksissä ja hakeutunut sähkökaapin viereen vähän näkösuojaan.

28.6.06

Puoli koiraa ulkona ikkunasta


Lisää lemmikkejä liikenteessä. Kissan kuskaajalla oli sentään sivuikkuna kiinni. Toisaalta se mitä tästä kuvasta ei näe, on kuljettajan vieressä istuvan henkilön käsi, joka pitää kiinni koiran valjaista, eli putoamisvaaraa tuossa ei ollut ja autokin oli valoissa pysähdyksissä. Silti lemmikin kuljettaminen irrallaan on aika vastuutonta touhua.

27.6.06

Mikähän oli kadoksissa?


Rajavartiolaitoksen helikopteri kävi aamupäivällä tekemässä muutaman kierroksen tuossa yläpuolella. Tällä kertaa sain kuvan toiselta puolelta kuin aiemmat ja tuosta näyttää puuttuvan ovi kokonaan. Toisella puolella sellainen on, kuten näistä kuvista näkyy.

26.6.06

Juhannuspäivän aamu


On paikkoja, jotka näyttävät olevan auki oli sitten millainen pyhä tahansa. Tässä yksi niistä.

25.6.06

Johtokeskus


Ohi ajaneiden paloautojen listaan voi nyt lisätä myös tämän. Toiminta-ajatus on aika kätevä, kun tuo takaosa tulee ulospäin sivusuunnassa, että sisälle tulee lisää tilaa. Kiinnostaisi tietysti joskus päästä näkemään, miltä tuo näyttää sisältäpäin. Kuva on otettu viime tiistaina.

23.6.06

Numero 38


Syntymäpäivän kunniaksi uusi numero sarjaan. Olisi tietysti saanut olla vähän hienompi kuva, mutta tuo on ainut 38, jonka olen löytänyt tähän mennessä, joten saa kelvata.

Tuli ulkona kävellessä mieleen, että olen nyt ollut aikuinen 20 vuotta. Täytyy sanoa, että ajatus tuntui aika oudolta. Kun äitini oli tämän ikäinen, minä olin 17 ja veljeni 19. Se on vielä oudompi ajatus.


Muut numerokuvat (säännöt nron 7 kohdalla): 2, 7, 30, 40, 60, 69, 89, 100.

22.6.06

Mainospallo


Yksi neljästä tiistai-iltana näkemästäni kuumailmapallosta.

21.6.06

Vettä


Heräsin eilen aamulla vähän viiden jälkeen kummalliseen ääneen. Piti sitten oikein nousta katsomaan, mistä suhina kuului ja lähteeksi paljastui kuvassa näkyvän auton vesisuihku. Tehokas puhdistustapa kyllä, mutta toisaalta tulee mieleen, että tuo on kauheaa vedentuhlausta, joka ei monessa muussa paikassa olisi edes luvallista (tai mahdollista).

20.6.06

Kuvasarja




Tällä kertaa vaihteeksi pieni kuvasarja tältä aamulta. Ensimmäisen ja viimeisen kuvan väli on n. 15 min. Yksi Hesarille kääntyvä bussi joutui ajamaan kiskojen puolelta, mutta muuten liikenne näytti kulkevan ihan sujuvasti.

19.6.06

Kuhertelua


Tämä pariskunta kuherteli metroaseman katolla pitkän tovin. Puluja ei yleensä erota toisistaan helposti, mutta tuolla punaruskealla on sen verran poikkeava väritys, että sen erottaa. Tuntuu olevan alueen vakioasukas, kun sen näkee aika usein. Kuva on otettu toukokuun lopussa.

18.6.06

Taksijono


Eilen illalla klo 23 ei ainakaan ollut takseista pulaa. Hämeentien liikennettä katsellessakin näytti välillä siltä, että liikkeellä on pelkkiä takseja.

17.6.06

Lintuperspektiivi


Lokki tarkkailee tolpan päältä toisen kerroksen korkeudelta alla kulkevaa liikennettä.

16.6.06

Ukkosta odottelin...


...kun säätiedotuksessa sellaisesta puhuttiin, vaan eipä sitä sitten tullut, mutta tällainen auringonlasku kylläkin. Pääsky oli taas kiva yllätys, jonka huomasin vasta siirrettyäni kuvat tietokoneelle.

15.6.06

Paikkausta


Vaasanpolun varrella olevan talon julkisivua paikkailtiin toukokuun lopussa.

14.6.06

Toisenlainen kuvakulma


Helteen alkaminen lisäsi taas kerran pelastuslaitoksen töitä. Eilen tuntui, että jatkuvasti kuuluu sireenien ääntä jostain eikä tämä aamukaan vaikuta yhtään rauhallisemmalta. Tästä eilisestä alaoven eteen pysähtyneestä ambulanssista mentiin onneksi metroasemalle eikä meidän rappuun.

Muistan kuinka eräänä poikkeuksellisen helteisenä kesänä yksi ensihoitaja kertoi, että helteen alkaminen näkyy heti. Mummut lähtee normaalivarusteissa kaupungille ottamatta lämpötilaa huomioon ja alkavat sitten pyörtyillä kuumuuden takia.

13.6.06

Huh hellettä


Kauppa (tai tässä tapauksessa kai R-kioski) varautuu helteeseen tavallista isommalta näyttävällä juomalastilla. Kuva otettu tänä aamuna.

12.6.06

Ruuhka


Toukokuun puolivälissä otettu kuva. Vaasankadulla oli jotain päällystystöitä menossa ja samalla paikalle sattui vielä Keskon auto ja jäteauto.

11.6.06

Liikennemerkki


Ajattelin tätä ensin tuohon pyöreä-aiheeseen ennen kuin päädyin helikopteriin. Kuva on otettu kolmisen viikkoa sitten ja oikeastaan ainut syy sen ottamiseen oli liikennemerkille hieman poikkeava kuvakulma.

10.6.06

Istutuksia


Torstaina aukiolla oleviin telineisiin käytiin istuttamassa jotain, mutta puiden lehtien takia näkyi työn tekijöistäkin vain jalat.

9.6.06

Vispilä


Valokuvatorstain aiheena on tällä kertaa "pyöriä, pyöreä, pyörä", joten tässä vähän pyörimistä helmikuulta.

Helikopterit ovat toiseksi helpoimpia kuvattavia erilaisista lentävistä laitteista, kun niiden tulon kuulee. Helpoimpia ovat kuumailmapallot, sillä vaikka niitä ei useinkaan kuule, ne ovat isoja ja hitaita. Hankalimpia ovat matkustajakoneet, koska sellaisen pitää olla riittävän alhaalla, että se olisi muutakin kuin vain pieni viiru kuvassa, ja niiden havaitseminen on vaikeampaa juuri niiden lentokorkeuden vuoksi.

8.6.06

Pilviä


Pilviä tulee kuvattua aika usein. Tässä näkymä eilen illalla kahdeksan aikaan.

7.6.06

Paikkausta


Maanantaina paikkailtiin katua suojatien molemmin puolin. Kuten varjoistakin näkyy, työtä tehtiin aika aikaisin aamulla.

6.6.06

1-0 raitiovaunun hyväksi


Tässä vielä lähikuvaa eilisestä. Kun henkilöauto ja raitiovaunu kohtaavat, jälki on ankeaa pienilläkin nopeuksilla. Raitiovaunuhan oli todennäköisesti tuossa tilanteessa juuri lähtenyt liikkeelle pysäkiltä, eikä se kiihdy mitenkään hirveän nopeasti.

5.6.06

Peltikolari


Tänä aamuna vähän yhdeksän jälkeen oli raitiovaunuliikenteessä pieni häiriö, jonka aiheuttajat näkyvät kuvassa. En nähnyt itse tapahtumaa, mutta vaurioista päätellen henkilöauto ja raitiovaunu tulivat samasta suunnasta ja jompikumpi (henkilöauto) ajoi päin punaista.

Joku oli muuten minuakin uteliaampi. Nostoauton takana seisovan punatakkisen vanhan miehen piti oikein käydä kiertämässä auto nähdäkseen, miten pahasti se oli kolhiintunut.

4.6.06

Pörriäinen


Vähän pienempi vieras ikkunalla tänään (onneksi ulkopuolella). Isohkon kärpäsen kokoinen, vaan vähän liian pörröinen ja ruma kuin mikä.

Eikä uskoisi, että ikkunat on pesty neljä viikkoa sitten.

3.6.06

And now something completely different...


Minulla on digikameroista tällä hetkellä menossa järjestyksessä toinen Lumix. Eka oli DMC-FZ1, nykyinen on DMC-FZ5. Sitä ennen minulla oli Canon PowerShot A200, tai siis on vieläkin, koska siinä on yksi hauska ominaisuus, joka Lumixista puuttuu.

Canonin Remote Capture -ohjelman ja USB-kaapelin avulla kameran voi laittaa ottamaan kuvia annetuin väliajoin. Tämä vain vaatii pieniä laitteistojärjestelyjä, kun kaapeli on niin lyhyt, joten en ole kovin usein vaivautunut, mutta eilen illalla innostuin taas kuvaamaan ja tänään onkin vuorossa time lapse -videota.

Päivän kuva on ensimmäinen ruutu ja videoon (2 Mt, .wmv) pääsee kuvaa napsauttamalla. Tämä on kyllä oikeastaan ennemminkin nopea diaesitys, koska vauhti on vain 4 ruutua sekunnissa. Kuvat on otettu 15 sekunnin välein eli 30 minuuttia on tiivistetty 30 sekuntiin.

2.6.06

Ambulansseja


Tässäpä jälleen tuttu näky, tällä kertaa tältä aamupäivältä.


Valokuvatorstain kuva on tällä kertaa toisessa blogissa, kun ei aiheensa vuoksi tähän sovi.

1.6.06

Kokoontumisajo


Metro-lehden jakelukärryjä odottamassa poiskuljetusta metroaseman päädyssä. Näkyi olevan Postin auto, joka nämä kävi hakemassa. Kuvattu viikko sitten.