3.6.06

And now something completely different...


Minulla on digikameroista tällä hetkellä menossa järjestyksessä toinen Lumix. Eka oli DMC-FZ1, nykyinen on DMC-FZ5. Sitä ennen minulla oli Canon PowerShot A200, tai siis on vieläkin, koska siinä on yksi hauska ominaisuus, joka Lumixista puuttuu.

Canonin Remote Capture -ohjelman ja USB-kaapelin avulla kameran voi laittaa ottamaan kuvia annetuin väliajoin. Tämä vain vaatii pieniä laitteistojärjestelyjä, kun kaapeli on niin lyhyt, joten en ole kovin usein vaivautunut, mutta eilen illalla innostuin taas kuvaamaan ja tänään onkin vuorossa time lapse -videota.

Päivän kuva on ensimmäinen ruutu ja videoon (2 Mt, .wmv) pääsee kuvaa napsauttamalla. Tämä on kyllä oikeastaan ennemminkin nopea diaesitys, koska vauhti on vain 4 ruutua sekunnissa. Kuvat on otettu 15 sekunnin välein eli 30 minuuttia on tiivistetty 30 sekuntiin.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli hieno! :-) Ovela se pilvi joka liikkui ja sitten haihtui; niitä jotenkin pitää kiinteinä ja pysyvinä, mutta video todisti muuta.

sea kirjoitti...

Ihana! Nopeus ei haittannut yhtään, kiirehän ihmisillä on. :)

kervå kirjoitti...

Hyvä!

Kale kirjoitti...

Tosi hauska! Mielestäni juuri tuo nopeus tekee kuvasta (-sarjasta) mielenkiintoisen. Muuten pilvien katoamista ei edes huomaisi. Lisäksi niiden vaijerin varassa olevien lamppujen keikkumisen tästä huomaa selvästi.

Tarja kirjoitti...

Se nopeushan siinä tosiaan on ideana eli siinä mielessä olen tyytyväinen, mutta yleensä nuo kuvataan tiheämpään tahtiin (esim. kuva sekunnissa) ja laitetaan pyörimään 25 ruutua sekunnissa, että kuva ei ole nykivä kuten tässä. Siihen vaan tarvitaan vähän toisenlaiset laitteet.

Kale kirjoitti...

Siis se nykivyys luo siihen nostalgiaa ja hauskuutta - siis positiivista hauskuutta. Nopeampana se olisi liikaa videompi joka ei mun mielestäni tähän sovikaan. Loistava näin.