31.1.06

Liioittelua


Eipä olekaan tänä talvena montaa kertaa viety lunta pois aukiolta. Tämä eilinen meni kyllä jo liioittelun puolelle. Lunta riitti vain yhteen kuormaan ja nuo kaksi muuta lähtivät tyhjinä kauhakuormaajan perässä ilmeisesti seuraavaan kohteeseen.

30.1.06

Nro 60


Lisää numeroita, tällä kertaa 60. Kuvassa mainostaulu metroaseman sisäänkäynnin luona. Kuva on otettu viime syyskuun alussa ja taulussa näkyy olevan vain yksi tussitöhry. Mietiskellessäni aiemmin noiden töhryjen puhdistamista, kyseessä oli kuukautta myöhemmin otettu kuva ja vaikkei niitä siinä kuvassa näykään, mainokset olivat siinä vaiheessa täynnä noita töhryjä.

29.1.06

Kierrätystä


Keräyslaatikoita metroaseman takana, kuvattu elokuussa. Minulla on tapana yrittää keksiä erilaisille sarjoina/jonoina/riveinä esiintyville asioille jonkinlainen logiikka, vaikka niiden muodostuminen olisikin alunperin täysin sattumanvaraista. Se auttaa esimerkiksi erilaisten tunnuslukujen muistamisessa, mutta toisaalta sitten joskus häiritsee, kuten tässä kuvassa häiritsee puolitiehen jäävä toistuvuus eli laatikot menee 3-2-3-2, mutta viimeiset on väärän värisiä eikä niissä ole samoja tarroja kyljessä.

28.1.06

Aurinko


Aurinko on jo huomattavasti korkeammalla päivisin silloin kun se suvaitsee näyttäytyä, mutta aukio jää vielä varjoon aurinkoisellakin säällä, kuten tässä eilisessä kuvassa.

27.1.06

Tulppaaneja


Metroaseman edessä olevassa mainostaulussa mainokset vaihtuu säännöllisin väliajoin. Aina välillä siinä on jotain ihan kivannäköistäkin, kuten esimerkiksi tämä mainos kuun alussa.

26.1.06

Yllätys


Aina välillä kuvista paljastuu jotain, mikä ei kuvaustilanteessa näkynyt. Viime sunnuntaina kuvasin tuota höyrypilveä tai mikä lienee ja vasta jälkeenpäin aloin katsoa, että mikäs kärpäsenläntti siihen kuvaan eksyi. Se olikin lentokone, joka ilmeisesti ehti juuri sopivalla hetkellä ilmaantua höyrypilven takaa näkyviin.

25.1.06

Kahvia ja hernekeittoa


Toissapäivänä oli taas Halosen kampanjaväkeä paikalla. Kaupassa käydessäni kävelin tuosta ohi ja tarjolla olisi ollut kahvia ja hernekeittoa. Kahvia en juo ja hernekeitostakaan en ole koskaan erityisemmin välittänyt, joten jäi väliin.

24.1.06

Talvinen sää


Kuva viime lauantailta. Sää oli vähän turhan viileä kurkotella ikkunasta ottamassa kuvia, mutta pitihän se kuitenkin tehdä.

23.1.06

Kuvaa jääkaappisi -meemi


Haasteesta johtuen päivän kuva on vähän erilainen, mutta täyttää kyllä blogin kriteerit, koska onhan asuntonikin Kurvissa. Tuo keltainen naama on magneettisetistä, johon kuuluu naaman lisäksi erilaisia korvia, silmiä, hampaita yms., joista voi kasata erilaisia kokonaisuuksia.

Ilmeisesti pitäisi jatkaa ketjua ja haastaa joku, mutta minä kuulun niihin tylsimyksiin, jotka aina katkaisevat ketjukirjeetkin (eikä niitä luvattuja onnettomuuksia vielä ole kuulunut).

22.1.06

Puluja palelee


Puluja värjöttelemässä katolla eilen. Tällä säällä niillä onkin aikamoinen ongelma, kun liikkuminen kuluttaa energiaa, jota pitää yrittää säästää, mutta ruokaa ei saa liikkumatta. Mistähän kaikki tämän kaupungin pulut mahtaakaan ruokansa löytää talviaikaan? Ei niitä ruokintapaikkoja ja ruokkijoita niin paljon voi olla.

21.1.06

Lumitöitä


Talonmiehet ja huoltoyhtiöt ovatkin tänä talvena säästyneet enimmiltä lumitöiltä. Eilinen (ja tänään jatkuva) lumisade kuitenkin muutti asian. Tässä ollaan asialla ihan käsipelillä.

20.1.06

Pakkanen


Lämpötila laski toissayönä nopeasti. Aamulla ulompi tuuletusikkuna näytti sitten tältä. Ja ulkonakin on ihan talvisen näköistä lopultakin, mutta kyllähän sen nyt vähän vähemmälläkin pakkasella olisi saanut aikaiseksi.

19.1.06

Lasinkeräys


Eilen oli vuorossa toisenlaista roskien hakua. Ihmettelin joskus, miten molemmat lasinkeräyspöntöt tyhjennetään saman auton lavalle, kunnes sitten huomasin näin ylävinkkelistä katsoessani, että lavalla on väliseinä. Tuo olisi pitänyt tietysti tajuta muutenkin.

18.1.06

Roskien tyhjennys


Roskisten tyhjennystä eilen. Olen joskus miettinyt, kumpi mahtaisi olla kaupungille halvempi vaihtoehto, nykyinen jatkuva roskien siivous, kun roskiksia ei ole tarpeeksi, vai riittävä määrä roskiksia eri puolille, jotka sitten tietysti pitää myös tyhjentää. Tiedän kyllä, kumpi olisi kaupunkikuvan kannalta parempi vaihtoehto.

17.1.06

Heijastuksia


Reilun viikon takaisessa kuvassa yläikkunoista heijastuu laskevan auringon kajo ja alemmista oikeassa reunassa Helsinginkadun valot.

16.1.06

Pimeää ja märkää


Alkuvuodesta 2003 ei ollut erityisen lumista, kuten kuvasta näkyy. Eipä tuota erottaisi vanhaksi kuvaksi ilman Nordean valomainosta.

15.1.06

Vauhdin hurmaa


Pitkällä valotusajalla saa raitiovaununkin hurjastelemaan. Kuva marraskuun lopulta.

14.1.06

Kärsineitä mainoksia


Vaalimainokset ovat vähän kärsineet, mutta telineet ovat sentään taas pystyssä. Kyllä alkoi itselläkin keskustassa käydessä aggressiot lisääntyä, kun jatkuvasti tyrkytettiin jotain lappusia.

13.1.06

Koululaisia


Ilmeisesti koululuokka menossa jonnekin tiistaina. Tuli mieleen, että kaupungissa lienee siinä mielessä helpompaa, että lyhyiden välimatkojen vuoksi erilaisia vierailuja on helpompi (siis lähinnä halvempi) järjestää.

12.1.06

Nro 89


Numeroista seuraavana vuorossa 89. Kuva on elokuulta, kuten voi ihmisten pukeutumisestakin nähdä.

11.1.06

Sarjakuva


Pieni kuvasarja eiliseltä. Normaalista poiketen latasin tuon Large-kokoisena, vaan eipä se kovin iso ole sittenkään, mutta saahan sen napsautettua isommaksi.

10.1.06

Ja aamu


Eilisen kuvan pariksi tässä auringonnousu tasan viisi kuukautta sitten.

9.1.06

Ilta-aurinko


Auringonlaskun näkeminen vaatii näin talvella vähän kurkottelua ikkunasta. Eilinen jäi melkein huomaamatta, mutta Vaasanpolun talon ikkunoista heijastuva oranssi kiinnitti huomiota. Valokuvassa värit ei kyllä ole ihan yhtä hienot kuin oikeasti.

8.1.06

Pari vuotta sitten


Uudempien talvikuvien puutteessa laitetaan tähän nyt vajaan kahden vuoden takaista talvea. Kuva on otettu 1.2.2004.

7.1.06

Aina töissä


Tämä kuva on otettu jouluaattona. Itse olen aina tehnyt töitä päiväaikaan ja sen ainoan kerran, kun tein kahta vuoroa, nekin sijoittuivat välille 6.00-20.00 eli ihan inhimilliseen aikaan. Minulla ainakin on sen verran joustamaton sisäinen kello (sekoaa jo kesä- ja talviajan vaihdoksista), että en ole koskaan tajunnut, miten ihmiset pystyvät yötöihin.

6.1.06

UFF:n huoltoauto


Yleensä tuon UFF:n keräyslaatikon käy tyhjentämässä joku kuorma-auton kanssa. Marraskuussa kuitenkin paikalla käväisi tämä ja aloin miettimään, mitä huollettavaa voi olla tuollaisessa peltisessä laatikossa.

5.1.06

Nro 69


Numerosarjan seuraava numero on 69 (kyllä se numero tuossa pyörän kyljessä alhaalla on, vaikka vähän heikosti näkyykin noin pienessä kuvassa). Moottoripyöräpoliisi olikin jossain jo aiemmin, mutta minkäs teet, toistolta ei voi välttyä, jos haluaa joka päivälle kuvan saada. Varsinkin näin talvella, kun kuvattavaa ei ole samalla lailla kuin kesällä. Tietysti myös tahtia voi hidastaa, mutta katsotaan nyt jos tällä tahdilla saisi kuitenkin riittävästi vaihtelua.

4.1.06

Koiria


Nämä kaverit olivatkin jo kerran aiemmin kuvassa, ja vielä samassa kohtaa. Olenkin miettinyt, ovatko vielä lähistöllä, kun en ole kevään jälkeen nähnyt. Tämä kuva on otettu uudenvuoden aattona.

3.1.06

Väriä


Jonkun mielestä ilmeisesti asetelma kaipasi vähän väriä. Eihän siinä mitään, mutta värin valinta olisi voinut olla vähän parempi. Tosin tällaisessa ex tempore -sommittelussa täytynee käyttää sitä mitä sattuu käteen osumaan. Kuva viime viikolta.

2.1.06

Abstrakti


Tärähtäneitä oli loputkin ilotulituskuvat, mutta tästä tuli oikeastaan aika hauska juuri sen takia.

1.1.06

Hui!


Asetin kameraan kiinteän tarkennuksen ilotulituksen kuvaamista varten, että olisi edes jonkinlainen mahdollisuus saada jotain kuvaan, vaikkei refleksit niin nopeat olekaan. Tietysti sitten pitäisi myös saada kamera pysymään vakaana. Tämä pyyhkäisi sen verran läheltä ohi, että hätkähdykseni näkyy vähän turhankin selvästi kuvassa.