31.10.05

Mikä ei kuulu kiskoille?


Kuvasta poistuvassa kutosen raitiovaunussa oli ilmeisesti jotain hämminkiä, koska poliisit käväisivät siellä sisällä. Kuva otettu lokakuun alussa.

30.10.05

Lisää maalareita


Kultasepänliikkeen ikkunanpielet ja ovi maalattiin alkukuusta. Tällä kertaa maalareita olikin useampi, joten homma sujui nopeasti.

29.10.05

Nostalgiaa


Meidän perheen ensimmäinen auto oli tällainen (värikin on ihan sama). Isä osti sen ajettuaan ajokortin kolmekymppisenä 70-luvulla. Se oli talvella kylmä ja kesällä kuuma, mutta meille pääasia oli, että se oli auto ja sillä pääsi 30 km:n päässä olevaan kaupunkiin, johon kulki päivittäin vain yksi linja-auto.

28.10.05

Ilta-aurinko


Pari kuukautta sitten aurinko oli illalla vielä näin korkealla. Nyt sitä ei iltaisin enää ikkunasta näy kuin korkeintaan heijastuksena Vaasanpolun talon ylimmistä ikkunoista.

27.10.05

Nainen, poliisi ja taksi


Eilisen, talven ensimmäisen pellinruttauskelin kunniaksi tyylinäyte viime helmikuulta. Näin vain jälkiselvittelyn, mutta ambulanssin puuttumisesta päätellen jäi peltivaurioiden tasolle. Tosin tuon on täytynyt olla aikamoinen tömäys kylkeenajetun auton kuskille.

26.10.05

Sesto


Sestossa on vaihdettu kovasti ainakin kylmäkalusteita. Tavaraa on tuotu ulos pari vaihtolavallista ja sisään on mennyt useampi hylly/kaappi. Kuvan siirto-operaatio maanantailta.

Elokuun alussa uutisoitiin, että Sestot katoavat katukuvasta Wihurin ja Tradekan liittoutumisen vuoksi. Tuli mieleen, että liittyisiköhän tämä tulevaan kaupan nimen vaihtumiseen, siinähän yleensä laitetaan samalla sisustustakin uusiksi.

25.10.05

Tilannekatsaus


Lippaan ja ikkunoihin on jo ilmestynyt uusi nimi, mutta oven päällä sinnittelee yhä punainen primo-kyltti.

24.10.05

Palonalku


Eilen puoliltapäivin Hämeentien pysäkillä. Olin tulossa lenkiltä, kun paloauto pyyhkäisi ohi ja kulman taakse, joten pitihän se käydä tarkistamassa, kun äänestä kuuli, ettei se mennyt kauas.

23.10.05

Nosturi


Tässä varsinainen "kameli neulansilmän läpi" -tilanne viime torstailta. Isompi nosturi ei olisi mahtunut portista sisään.

22.10.05

Auringonnousu


Kuvattu syyskuun alussa auringonnousun aikaan.

21.10.05

UFF


UFF:n keräyslaatikon tyhjennystä syyskuun puolessa välissä. Kannattaa myös huomata harvinaisen epäonnistunut HKL:n mainos. Aluksi siitä tuli mieleen, että joku on unohtanut tarkistaa oikeinkirjoituksen sanakirjasta, mutta kyseessä onkin ontuva sanaleikki.

20.10.05

Lisää mainontaa


Lisää L'Orealin mainontaa kiskoilla. Tämä on ainakin hillittyä eikä hypi silmille. Tosin se on sitten myös aika tylsän näköinen, vihreäkin on parempi. Kuva viime viikolta.

19.10.05

Halkokasa


Halkokasa maanantaina iltapäivällä odottamassa polttamista asunnottomien yön aikana.

18.10.05

Asunnottomien yö


Tämä bussi oli eilen päivällä Vaasanaukiolla, mutta lähti sitten myöhemmin pois. Aukiolle ilmestyi myöhemmin päivällä pieni katos ja illalla näkyi olevan pari tulta palamassa.

17.10.05

Sinistä ja punaista


Tässä taas vähän väriä, kun alkaa maisema muuten näyttää jo aika harmaalta. Kuva viime maanantailta.

16.10.05

Paperinkeräysauto


Näitäkin autoja on joka lähtöön. Yksi kerää roskat, toinen biojätteet, kolmas keräyspahvin jne. Tässä vuorossa paperinkeräys alkuviikosta.

15.10.05

Toinen sulkeutunut


Toinen kiinni mennyt on Postin vieressä ollut Aholaidan myymälä. Koko ketju meni konkurssiin syyskuussa ja sekä tämä että Hesarilla ollut myymälä sulkivat ovensa. Saas nähdä mitä tähän tulee.

14.10.05

Remontti


Kahvila Primo sulkeutui pari viikkoa sitten ja tiloja alettiin remontoimaan. Tilalle on tulossa joku William K, mikä ei kyllä sano minulle paljonkaan, kun on jäänyt tutustumatta ravintolakulttuuriin. Jostain luin, että olisi vähän kalliimpi paikka, joten ehkä tuo ei ole ihan niin paha juttu kuin aluksi ajattelin.

13.10.05

Syksyn värit


Kadun toisella puolen on nähtävissä syksyn värit vihreästä keltaiseen. Kuvassa näkyvä lehvästö on ilmeisesti kaikki samaa puuta, sillä sen vasemmalla puolella olevan puun jäljellä olevat vähät lehdet ovat aivan keltaisia. Näyttää siis siltä, että tämä on levittäytynyt vähän turhan reippaasti vasemmalle päin ja on todennäköinen seuraava puu, josta tulee jotain alas rajummalla tuulella.

12.10.05

Koiralauma


Monen allergisen tavoin haluaisin koiran tai kissan, mutta on pakko tyytyä katselemaan etäältä. Näin monen koiran kanssa kulkiessa luulisi hihnojen menevän sotkuun. Kuva viime huhtikuulta.

11.10.05

Kiskojen pesua


Kiskoja puhdistettiin pari viikkoa sitten. Samalla puhdistivat noita luukkujen alla olevia tiloja, joita kyllä puhdistettiin edellisen kerran vain kuukausi aiemmin. Alkoikin mietityttää, jäikö homma silloin kesken vai miksi se tehtiin uudestaan.

10.10.05

Väärä hälytys


Yleensä nämä ovat metroaseman puolella parkissa, kun jotain tapahtuu. Tämä kuva on kuitenkin otettu lokakuussa 2004, sinä päivänä kun metroasema oli poliisin eristämä.

9.10.05

Mainoksia


Mainosten vaihto alkuviikosta. Noita mainostauluja on sotkettu tussilla sen verran, että mainoksetkin ovat sotkuisen näköisiä. Mitenkähän spriitussi mahtaa pleksistä irrota? Lasiinhan voisi käyttää vaikka millaisia liuottimia, mutta muovi tuskin kestää ihan mitä tahansa.

8.10.05

Lentokone


Näitä päivittäisiä ylilentoja katsellessa tulee välillä mieleen vuosia sitten Hollannissa sattunut tapaus, jossa rahtikone putosi alas ja meni kerrostalon läpi. Tuollaisen tapahtuman todennäköisyys lienee samaa luokkaa lottovoiton kanssa, joten olen mietiskellyt asiaa ihan teoreettiselta kannalta. Jonkinlainen suunnitelmahan täytyy olla olemassa sen varalta, että jotain menee vikaan kaupungin yllä.

7.10.05

Kallio kukkii


Sen verran harmaita oli nuo parin edellisen päivän kuvat, että tähän tarvittiin vähän väriä. Kuva on toukokuulta 2004 ja vaikka sää olikin aurinkoinen, niin kovin lämmin se ei tainnut olla. Nämä tanssijat olivat sentään vähän lämpimämmin pukeutuneita kuin pienemmissä asuissa olevat, joita katsellessa tulee aina mieleen, että siinä saakin tanssahdella aika vikkelästi, että pysyy lämpimänä.

6.10.05

Soolokonsertti


Lauluäänen puutteista ja huonosti valitusta paikasta (sanoista ei saanut kunnolla selvää liikenteen melun vuoksi) miinusta. Vakaumuksesta ja sinnikkyydestä plussaa. Kuva elokuun lopulta.

5.10.05

Ruokatauko


Noin kuukauden vanha kuva. Varis oli löytänyt jotain mikä näytti lähinnä makkaran kuorelta. Poikkeuksellista tuossa oli se, että vaikka varis oli täysin näkyvillä valotolpan poikkitangolla, yhtään lokkia ei näkynyt kärkkymässä osuuttaan.

4.10.05

Sähkömiehiä


Ennen sähkömiehet kiipeili tolpissa, nykyään töitä tehdään myös maan alla. Siis ainakin näin kaupunkioloissa. Tämä kuva on viime viikolta.

3.10.05

Moottoripyöräpoliisi


Joku oli eksynyt tänne tuolla hakusanalla, mutta kuvassa olikin vain pyöräilijöitä. Tässä nyt sitten kuva pyöräletkaa valvoneesta poliisista.

2.10.05

Peltiä se vaan on


Eilen risteyksessä oli kolaroitu. Näin vain jälkiselvittelyn, mutta eipä tuon selittämiseen mitään mestarisalapoliisia tarvita. Eka auto on jarruttanut äkisti ja pari muuta on sitten törmännyt perään.

1.10.05

Pinkkiä


Tässäpä kiva kuva, joka oli ohiajaneessa rekan nupissa oven yläpuolella.